Gazey Architects home         projects         process         testimonials

  brunswick road
  chelsfield barn
  eafield road
  lower anchor street
  milton road
  packwood chase
  queensmere road
  station road
  stonenest street
  tivoli road
  woodside lane
civic / cultural


Gazey Architects were commissioned to undertake this 180sqm refurbishment, extension and internal adaptation of a large detached property in Marlborough, Wiltshire.

The brief was to increase the floor area of this two-bedroom property to provide an additional two bedrooms while extending the ground floor living areas to create an open-plan kitchen, dining and living space.

The idea was to sensitively enlarge the existing property with a two-storey side extension and a single-storey rear extension while enhancing the poorly-lit internal spaces by creating large external openings.

The single-storey rear extension includes a full-width sliding door opening with a level threshold to the new raised garden terrace to strengthen the relationship between the house and the garden while providing a more useable kitchen, dining and living space.

Fixed roof glazing and four new openable rooflights to the pre-weathered standing-seam zinc-clad rear extension will provide much-needed natural daylight to the internalised existing internal spaces.

  1  2  3  4  5  6  7  8